Informare de presă – 25.05.2022

INFORMARE DE PRESĂ

 

Validări și modificări de titluri de proprietate pentru zeci de bistrițeni

Instituția Prefectului a găzduit, astăzi, ședința Comisiei Judeţene Bistriţa-Năsăud pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, coordonată de subprefectul Ioan Zăgrean.
Ordinea de zi a cuprins mai multe teme printre care soluţionarea unor cereri şi contestaţii formulate în baza legilor fondului funciar, modificări de titluri de proprietate, evoluţia cauzelor aflate pe rolul instanţelor de judecată în care Comisia judeţeană este parte, precum și stadiul emiterii titlurilor de proprietate în baza legilor fondului funciar până la data de 24.05.2022.
Așadar, membrii comisiei județene au avut în vizor 2 propuneri de validare a cererilor unor persoane fizice și juridice din Bistrița, Sigmir, Slătinița și Cetate, 3 contestații formulate împotriva soluției de respingere a comisiei locale privind constituirea dreptului de proprietate aferent casei de locuit, dar și 3 modificări de titlu de proprietate.
După analizarea și dezbaterea propunerilor, cererile mai multor cetățeni au fost validate de către membrii comisiei județene, astfel că 25 de persoane vor primi titlu de proprietate aferent caselor de locuit construite în Bistrița, în cele două localități componente și comuna Cetate. De asemenea, s-a dat aviz favorabil în cazul a 2 contestații aflate pe masa celor responsabili pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, una fiind respinsă, iar 3 persoane din Șieu Măgheruș și Galații Bistriței s-au ales cu titlul de proprietate modificat așa cum au solicitat.
În cadrul ședinței de astăzi a fost prezentat și raportul privind evoluția cauzelor aflate pe rolul instanțelor de judecată în care este parte Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, fiind vorba de 230 de dosare civile care în această perioadă se află în curs de soluționare.
La finalul întâlnirii, Emil Mănășturean, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bistriţa-Năsăud a prezentat stadiul privind eliberarea titlurilor de proprietate. Potrivit acestuia, până la data de 24.05.2022 au fost emise 75.172 de titluri de proprietate, din care pentru terenuri agricole 51.051, iar pentru terenuri forestiere 24.121.