Informare de presă – 19.09.2020

Detalii organizatorice privind funcționarea serviciului de înmatriculare de la Năsăud, începând cu data de 22 septembrie

1. Adresa sediului secundar:

– Năsăud, str. Tudor Vladimirescu, nr. 11, jud. Bistrița-Năsăud, în incinta sediului Poliției orașului Năsăud.

2. Programarea:

– până la implementarea „programării online”, pentru acest punct de lucru programarea se va face telefonic, în fiecare zi de luni pentru săptămâna în curs, între orele 09.00-11.00, la numărul de telefon 0754.203.232, în limita locurilor disponibile.

3. Programul de lucru cu publicul:

– în fiecare zi de marți și joi, între orele 09.00-12.30 și 13.00-15.00 (primiri documente), iar între orele 15.00-15.30 se vor elibera documente și plăcuțe de înmatriculare. 

4. Operațiuni care pot fi solicitate:

– înmatricularea autovehiculelor / remorcilor;

– transcrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculelor / remorcilor;

– radierea autovehiculelor / remorcilor;

– eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare;

– eliberarea unor noi plăcuțe cu numere de înmatriculare în cazul pierderii, furtului, deteriorării;

– păstrarea combinației numărului de înmatriculare;

– eliberare autorizații provizorii.

IMPORTANT!

În cazul în care la înmatriculare / transcriere se solicită o combinație preferențială a numărului de înmatriculare, solicitantul va comunica lucrătorului combinația dorită (de preferat a se comunica mai multe variante), după ce, în prealabil, solicitantul a verificat personal disponibilitatea combinației folosind linkul https://www.drpciv.ro/drpciv-forms/plate-number

5. Efectuarea plăților:

POT fi încasate la ghișeu următoarele sume, reprezentând:

– contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare / provizorii (20 lei/buc);

– contravaloarea atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial (45 lei);

– contravaloarea păstrării combinației numărului de înmatriculare (30 lei).

NU se poate achita la ghișeu contravaloarea certificatului de înmatriculare sau a autorizației provizorii.

La depunerea documentației pentru operațiunile de mai sus, solicitanții vor atașa chitanța de plată reprezentând contravaloarea certificatului de înmatriculare = 49 lei / autorizației provizorii = 13 lei).

Modalități de plată:

– Internet banking (validarea plății se face în 48 ore);

– Virament bancar (validarea plății se face în 48 ore);

– Mandat poștal.

6. Important de știut:

Plăcuțele cu numere de înmatriculare / provizorii, certificatele de radiere, documentele de înmatriculare, dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare NU VOR FI ELIBERATE în aceeași zi în care a fost făcută solicitarea. Eliberarea acestora va fi efectuată în următoarea zi lucrătoare din orașul Năsăud, conform programului de lucru.

Exemplu: pentru o cerere de înmatriculare auto depusă în ziua de marți, plăcuțele cu numere de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului și dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare se vor elibera în ziua următoare de joi, între orele 15.00-15.30.

În cazul în care solicitantul nu se prezintă în ziua în care ar fi trebuit să ridice plăcuțele cu numere de înmatriculare, cartea de identitate a vehiculului, dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare, acestea vor trebui solicitate și vor fi eliberate la sediul principal al serviciului din municipiul Bistrița. Pentru ridicarea documentelor nu este necesară programarea.

7. În contextul generat de dinamica evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-COV-2, cetățenii vor avea obligația de a respecta următoarele:

– Portul măștii de protecție;

– Păstrarea distanței de 1,5 m față de persoanele din jur.

Biroul de presă