Informare de presă – 05.10.2020

În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală. Astfel, în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.

Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud Nr. 31/02.10.2020 care cuprinde următoarele modificări:

  • Se va aplica scenariul 1 (verde) – participarea zilnică la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – pentru:

– elevii claselor a II-a A, a VII-a C, a X-a A, a X-a C, a XI-a D, a XII-a D și a XII-a G, de la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” Bistrița, începând cu data de 06.10.2020;

– elevii Clubului copiilor Năsăud;

– elevii clasei a XI-a D de la Liceul Tehnologic Agricol Beclean, începând cu data de 05.10.2020.

  • Se va aplica scenariul 2 (galben) pentru:

– elevii Clubului copiilor Sângeorz-Băi;

– elevii Clubului copiilor Beclean;

– elevii Palatului copiilor Bistrița;

  • Se va aplica scenariul 3 (roșu) pentru:

– cursanții anului III B, de la Școala Sanitară Postliceală ,,Carol Davila” Bistrița, până în data de 12.10.2020;

Hotărârea a intrat în vigoare începând cu data de 3 octombrie.

Biroul de presă