Informare de presă – 01.09.2020

În data de 31 august, ora 22.25, un conducător auto a anunțat printr-un apel la 112 că a lovit cu mașina un urs, pe drumul european dintre localitățile Șieu Sfântu și Șintereag.

În urma apelului au fost sesizați reprezentanții Asociației Cinegetice „Ursul Brun”, Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere Județene și Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean, iar ursul decedat a fost ridicat imediat de Asociația Cinegetică „Ursul Brun”. Șoferul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar polițiștii au constatat că nu există suspiciuni de braconaj.

Pe parcursul dimineții, cadavrul a fost transferat la Laboratorul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor din cadrul D.S.V.S.A. Bistrița-Năsăud, pentru a fi necropsiat și pentru a se stabili cauza morții. De asemenea, vor fi recoltate probe pentru determinarea rabiei. După efectuarea analizelor, cadavrul va fi incinerat în crematoriul D.S.V.S.A. Bistrița-Năsăud.

Rugăm conducătorii auto să adepteze viteza la condițiile de drum, să conducă prudent și să manifeste o atenție sporită pe parcursul nopții, pentru a se putea evita astfel de accidente.

Biroul de presă