Conferință de presă – 23.01.2020

Prefectul județului, domnul Stelian Dolha, împreună cu șeful Serviciului de legalitate, doamna Carmen Toderașc, și șeful Serviciului de permise și înmatriculări, domnul Claudiu Prodan, au susținut o conferință de presă în data de 23.01.2020 în care s-au atins următoarele subiecte:

  • Emiterea ordinului de eliberare din funcție a primarului Ioan Szabo, ordin emis în data de 20.01.2020. Începând cu această dată, viceprimarul Anton Moisil a devenit primar interimar al comunei.
  • Lansarea concursului de selecție a modelului de afiș și pliante pentru campanie de prevenire a consumului de droguri. Concursul se adresează elevilor și studenților din județ și se dorește implicarea în număr cât mai mare a acestora. Timp de 2 luni de zile doritorii pot trimite ideile de afiș și pliant, pe adresa de mail prefect@prefecturabn.ro sau pe mesaj privat pe pagina de Facebook. Se vor desemna 3 câștigători care vor primi premii în bani, în valoare de 3000 lei, 2500 lei și respectiv 2000 lei. Premiile sunt oferite de societățile Rombat, RCB Electro 97, Teralplast și Transmixt, devenind astfel parteneri în această campanie. Regulamentul concursului urmează să fie transmis ulterior.
  • Au fost anunțate o serie de măsuri menite să îmbunătățească activitatea Serviciului de permise și înmatriculări și să vină în sprijinul cetățenilor:
    • Programarea examinării teoretice într-o singură zi pe săptămână, respectiv joia, în intervalul orar 08:30 – 17:30, măsură în urma căreia se preconizează examinarea a aproximativ 300 de candidați, față de 220 de candidați, câți sunt examinați în prezent într-o săptămână.
    • Organizarea examinării practice și în 2 zile de sâmbătă pe lună, deoarece decalajul între examenul teoretic și cel practic este de aproximativ 2 luni de zile.
    • De la sfârșitul lunii februarie vor fi făcute programări online și pentru programarea susținerii probelor premergătoare obținerii permisului de conducere.
  • Doamna Floarea Pavelean, șeful Serviciului de pașapoarte, a fost dată ca exemplu pozitiv, deoarece la obținerea bonusului de 30% la salarizare, aceasta îl împarte între 2 subalterni, pentru a-i recompensa și stimula, totodată.