Comunicat de presă – Ziua Națională a României – 01.12.2020

„Astăzi este cea mai importantă zi pentru tot ceea ce înseamnă să simți cu inima română. De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătorim spiritul unitar românesc, dovedit de atâtea ori în istorie, în luptele purtate pentru independența neamului.

Azi, luptăm pentru libertatea de a ne întâlni cu cei dragi în condiții de siguranță, fără să punem în pericol sănătatea nimănui. Chiar dacă nu am avut parte de bucuria unui ceremonial militar-religios și de impresionantele parade care se organizează an de an de ziua noastră, avem de această dată șansa de a ne dovedi spiritul și principiile care stai la baza neamului românesc susținând un comportament responsabil în aceste vremuri pandemice. Hai să dovedim și de această dată că suntem uniți!

La mulți ani tuturor românilor de pretutindeni!”, transmite prefectul Stelian Dolha cu ocazia Zilei Naționale a României.

În Bistrița, această zi a fost marcată într-un mod simbolic, restrâns, prin intonarea Imnului Național, rostirea unei rugăciuni și depunerea unei coroane, activitate cu prezența unui număr minim de participanți, dată fiind situația pandemică în care se află municipiul.