Comunicat de presă – Ziua internațională de conștientizare a autismului – 02.04.2022

Astăzi se împlinesc 15 ani de la prima celebrare a Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului.
În fiecare an Instituția Prefectului județul Bistrița-Năsăud recunoaște realitatea sensibilă pentru orice comunitate și își manifestă susținerea față de persoanele care suferă de autism. Este adevărat, autismul nu se termină în aprilie, el este prezent tot anul, motiv pentru care efortul comun, Guvern-societatea civilă, trebuie continuat, prin acțiuni coordonate și aplicate, în scopul sprijinirii oamenilor cu aceste afecțiuni, a familiilor lor, dar și pentru înțelegerea profundă a acestor dificultăți.
Ziua de 2 aprilie aduce, an de an, în atenția societății nevoia de acceptare și integrare a zecilor de mii de persoane afectate de tulburarea de spectru autist.
Trebuie să ne acceptăm unii pe ceilalți, să ne sprijinim și să fim toți conștienți că atitudinea noastră față de cei din jur poate face diferența. Fiecare ființă umană are valoare. A o remarca și a-i crea condițiile să se dezvolte este, înainte de toate, uman, dar și un semn de sănătate și inteligență socială. În acest sens suntem solidari cu eforturile asociațiilor de profil și a voluntarilor din cadrul acestora, care sprijină, protejează și redau speranța celor care suferă de autism și familiilor lor.
Copiii și adulții care suferă de această tulburare au nevoie de atenție și înțelegere, iar noi avem datoria de a le fi alături prin sporirea responsabilității sociale.
Noi vă iubim și vă dorim toate cele bune!
Să nu ne pierdem speranța și să credem în faptele bune!