Comunicat de presă – Ziua Armatei Române – 25.10.2020

Dedicăm ziua de 25 octombrie armatei, acestei instituții fundamentale a statului român, care se bucură de credibilitate și încredere și respect atât în rândul românilor, cât și în rândul țărilor din Alianța Nord-Atlantică.

Deși această celebrare a fost marcată în fața Monumentului Eroilor din Piața Petru Rareș printr-un moment restrâns, simbolic, Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, transmite următorul mesaj:

„Prin îndeplinirea misiunilor la cele mai înalte standarde, fapt dovedit de-al lungul istoriei, toți cei care au îmbrăcat haina militară au adus prestigiu țării noastre, contribuind totodată în momente-cheie cu rol decisiv pentru prezentul și viitorul României.

Însă orice misiune, pe lângă curaj nemărginit, patriotism și credință, este o dovadă de spirit de sacrificiu în numele binelui suprem, cel al țării, al comunităților, al familiei românești, sacrificiu care s-a transformat de multe ori în jertfă, din păcate. Iar pentru aceste dovezi ale valorilor fundamentale pe care trebuie să le păstrăm vii și să le perpetuăm, Armata Română are un loc aparte în inima patriotului român și merită respectul nostru fără doar și poate.

Avem militari români prezenți și azi în teatrele de operațiuni din afara țării, reprezentându-ne cu cinste prin profesionalismul lor. Știu că situația acolo este foarte delicată, mai ales că, în ultimele zile, câțiva din militarii noștri din misiune au fost răniți în Afganistan. Suntem cu gândul la ei și sper să se însănătoșească cât de curând.

Nu în ultimul rând, vreau să-i mulțumesc comandantului Cornel Scurt, un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, pentru sprijinul pe care l-a arătat Instituției Prefectului în luarea de decizii, prin sfaturi valoroase și consultări pentru a gestiona cât mai bine situația pandemică din Bistrița-Năsăud.

Suntem mândri de Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” și o asigur, la rândul meu, de toată încrederea și sprijinul instituțional pe care îl pot oferi în calitate de prefect.

La mulți ani, Armatei Române și tuturor militarilor!”

Cancelaria Prefectului