Comunicat de presă – Ședință CJSU pentru continuarea campaniei de vaccinare – 12.02.2021

În cadrul ședinței de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost invitați dr. Cocoi Ioan Dănuț și dr. Rus Niculina din cadrul Colegiului Medicilor pentru a discuta modul de desfășurare a campaniei de vaccinare atât în noile centre care se vor deschide în județ, cât și a centrelor mobile (caravane) ce vor ajunge la persoanele care nu se pot deplasa.

Este nevoie de mobilizarea medicilor de familie pentru definitivarea echipelor pentru centrele mobile în săptămâna care urmează, astfel că s-a discutat posibilitatea angrenării în procesul de vaccinare a medicilor de familie astfel încât să efectueze vaccinarea în teren pentru persoanele nedeplasabile care sunt înscrise cu fișa medicală la aceștia. De asemenea, odată cu vaccinarea persoanelor nedeplasabile, vor fi vaccinați și asistenții personali și aparținătorii.

Reamintim că ne aflăm în etapa a doua de vaccinare, cea adresată populației cu grad ridicat de risc, conform strategiei naționale de vaccinare. Începând cu data de 15 februarie, se vor deschide două noi centre fixe, cu câte un flux fiecare, una în municipiul Bistrița, la SPCVSU, și unul în Beclean, la Spitalul Orășenesc. Pe fiecare dintre aceste fluxuri se va putea administra un număr de 60 de vaccinuri/zi.