Comunicat de presă – Pregătiri pentru derularea etapei a doua de vaccinare anti-CoVid-19 în Bistrița-Năsăud – 06.01.2021

Reprezentanți ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au efectuat o vizită în județ, la centrele de vaccinare din Prundu Bârgăului, Maieru, Năsăud și Beclean, amenajate pentru etapele următoare de vaccinare, pentru a verifica stadiul de pregătire al acestora în conformitate cu cerințele prevăzute în planul de organizare și funcționare al centrelor de vaccinare prevăzut la nivel național. Verificările vor continua în cursul zilei de mâine, 7 ianuarie, și pentru centrele de vaccinare din Teaca și Bistrița.

Etapa a doua de vaccinare se adresează populației cu grad de risc și lucrătorilor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Conform declarațiilor prim-ministrului Florin Cîțu, se dorește ca la nivel național să înceapă cât de curând etapa a doua a vaccinării în masă a populației. Această nouă etapă se va derula în paralel cu etapa I, care a început la finalul lunii decembrie de anul trecut.

Cetățenii se vor putea programa pe platforma – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, care va deveni operațională în momentul în care derularea celei de-a doua etape va fi demarată.

Platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/ vă pune la dispoziție informații utile cu privire la vaccinarea împotriva bolii CoVid-19.