Comunicat de presă – Întâlnire cu părinții protopopi pentru asigurarea siguranței în ziua de Bobotează – 05.01.2021

În prima parte a zilei de 5 ianuarie a.c., grupul de lucru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a avut o întâlnire cu preoții protopopi din județ pentru a discuta despre modul de desfășurare al activităților religioase din data de 6 ianuarie, de sărbătoarea Botezului Domnului, în contextul pandemiei cauzate de Coronavirus.

Această întâlnire a avut loc după ce prefectul Stelian Dolha a purtat discuții cu Mitropolitul Andrei Andreicuț cu privire la manifestările religioase din această zi de sărbătoare și pentru a găsi soluții pentru a evita crearea unui context de răspândire a virusului.

Printre recomandările transmise preoților prin protopopi, se numără împărțirea aghiasmei sfințite care se va face folosind recipiente de plastic pe parcursul slujbei, pentru a nu crea aglomerări de persoane.

Acolo unde este necesar, reprezentanții Jandarmeriei și Poliției vor oferi sprijin acelor biserici unde este necesară o implicare suplimentară pentru asigurarea măsurii de distanțare fizică.

De asemenea, forțele de ordine vor monitoriza modul de desfășurare al slujbelor religioase pentru a se asigura că măsurile de prevenție a răspândirii bolii CoVid-19 sunt respectate.