Comunicat de presă – Debut campanie electorală – 27.08.2020

Start campaniei electorale, start unui plus de prudență și responsabilitate!

27 august 2020

Având în vedere faptul că în data de 28 august începe oficial campania electorală pentru alegerile locale, atragem atenția asupra faptului că este prima campanie electorală derulată pe fondul pandemiei cu SARS-Cov-2. În consecință, este mare nevoie să nu pierdem din vedere acest aspect și să manifestăm cu toții – autorități, candidați, alegători – un plus de prudență pentru a traversa această perioadă în condiții de siguranță.

Perioada premergătoare alegerilor este prin definiție o etapă intensă, în care fiecare participant la competiție vrea să își promoveze cât mai bine programul și acțiunile. E un lucru normal într-o societate democratică însă fac un apel, în primul rând către candidați, să se asigure că regulile impuse de pandemie sunt respectate la evenimentele pe care le organizează. Mai mult, adresez tuturor rugămintea ca, indiferent de opțiunea politică, să se manifeste responsabil și civilizat, inclusiv în mediul online. Un prim mare câștig pentru toată lumea va fi dacă reușim să ne alegem reprezentanții locali fără să înregistrăm o creștere a numărului de îmbolnăviri”, transmite Eugen Curteanu, reprezentantul Instituției Prefectului – Județul Bistrița-Năsăud.

Conform atribuțiilor care le revin, instituțiile M.A.I. sunt pregătite să sprijine organizarea  alegerilor și să monitorizeze întregul proces electoral. Pentru o bună comunicare, s-a dispus la nivelul ministerului constituirea Centrului de Comunicare al M.A.I., începând cu data de 28.08.2020, respectiv a centrelor de comunicare județene. În cazul centrelor județene s-a stabilit că „vocea unică” în relația cu reprezentanții presei va fi asigurată de purtătorul de cuvânt din cadrul fiecărui inspectorat de poliție județean. Acesta va fi sprijinit cu informații specifice de către purtătorii de cuvânt din cadrul instituțiilor prefectului, inspectoratelor județene de jandarmi și inspectoratelor județene pentru situații de urgență.

Biroul de presă