Comunicat de presă – Actualizare scenarii funcționare școli – 31.10.2020

În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, desfășurată în sistem on-line, au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală.

Astfel, în baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și avizelor primite până în acest moment de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud pentru hotărârile consiliilor de administrație ale școlilor, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.

Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud Nr. 68/31.10.2020 care cuprinde următoarele modificări:

  • Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:

– Unitățile de învățământ din unitatea administrativ teritorială Tiha Bârgăului;

  • Se va aplica scenariul 2 (galben), pentru:

– Unitățile de învățământ din unitatea administrativ teritorială Șieu și uat-urile prevăzute în Hotărârea CJSU nr. 66/30.10.2020, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori cu excepția școlilor/claselor/grupelor pentru care, prin hotărâriale CJSU, s-a adoptat măsura desfășurării activității în scenariul 3 (roșu).

Hotărârea va intra în vigoare începând cu data de 1 noiembrie.