Comunicat de presă – Actualizare scenarii funcționare școli – 29.10.2020

În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală.

Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud Nr. 62/29.10.2020 care cuprinde următoarele modificări:

  • Se va aplica scenariul 2 (galben), pentru unitățile de învățământ din unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori: municipiul Bistrița, Monor, Șintereag, Șieu-Măgheruș, cu excepția școlilor/claselor/grupelor pentru care, prin hotărâri ale CJSU, s-a adoptat măsura desfășurării activității în scenariul 3 (roșu).
  • De asemenea, se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:

  – Școala gimnazială „Ștefan cel Mare” – învățământul gimnazial și clasa a II-a D, până la data de 10.11.2020;

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 30 octombrie.

____________________________________________________

Scenariul 2 (galben) presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, precum și a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Celelalte clase, respectiv V – VII și IX – XI, vor participa fizic la orele de curs în mod parțial, prin rotaţie, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, rămânând ca elevii care stau acasă să ia parte la cursuri în direct, prin sisteme on-line.

Cancelaria Prefectului