Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine din ultima săptămână – 16.11.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că, în perioada 9 – 15 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, pe raza județului au fost desfăşurate 111 acțiuni punctuale, la care au participat 512 polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud.

În total, în perioada menționată, au fost verificate 1042 de societăți comerciale și au fost verificate și legitimate aproape 11.000 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate. Totodată, au fost controlate 822 de autovehicule, dintre care 228 de mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 884 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 149.750 de lei. Din totalul acestora, 131 de sancțiuni, în valoare de 57.750 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în cadrul acțiunilor desfășurate în intervalul orar 23.00 – 05.00. Au mai fost aplicate 724 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv lipsa măștii sanitare de protecție, 18 sancțiuni, în valoare de 22.000 de lei, au fost aplicate operatorilor economici, celelalte fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat în ultima săptămână cu verificări executate în magazine, mijloace de transport în comun, piețe, lăcașuri de cult, gări, autogări și zone aglomerate.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 401 locații, fiind aplicate 441 sancțiuni, astfel: 118 amenzi în valoare de 42.300 lei și 323 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație.

Duminică, 15 noiembrie a.c., au fost executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării fizice la lăcașurile de cult din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.