Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine din ultima săptămână – 12.10.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – priotitatea autorităților!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că, în perioada 5 – 11 octombrie, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost organizate 48 de acțiuni punctuale de verificare pe raza județului la au participat 373 de polițiști din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

În total au fost verificate 854 de societăți comerciale, au fost legitimate 1459 de persoane și au fost verificate în trafic 562 de autovehicule, dintre care 120 de mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 374 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 122.505 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 692 lei. Din totalul acestora, 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 lei au fost aplicate operatorilor economici care organizat evenimente fără respectarea prevederilor legale.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat în ultima săptămână cu verificări executate în magazine, mijloace de transport în comun, cafenele, piețe, restaurante, lăcașuri de cult, terase și zone de agrement.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 483 de locații, fiind aplicate 169 de sancțiuni, astfel: 39 de amenzi în valoare de 17.800 lei și 131 de avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Duminică, 11 octombrie a.c. au fost executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării fizice la lăcașurile de cult din aria de competență.

Jandarmii montani de la Rodna, Piatra Fântânele și Colibița continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști dar și acțiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competență. Totodată, au fost executate și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, de către agenții economici și de către turiști.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Cancelaria Prefectului