Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine din ultima săptămână – 02.11.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că, în perioada 26 octombrie – 1 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost organizate 45 de acțiuni punctuale de verificare pe raza județului la au participat 353 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

În total au fost verificate 667 de societăți comerciale și 1050 de persoane și au fost verificate în trafic 571 de mijloace de transport persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 297 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 70.160 lei. Din totalul acestora, 208 sancțiuni contravenționale în valoare de 51.000 lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020 (6 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, 9 pentru abateri de natură economică în context COVID-19, restul fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală).

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat în ultima săptămână cu verificări executate în magazine, mijloace de transport în comun, cafenele, piețe, restaurante, lăcașuri de cult, terase și zone de agrement.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 468 de locații, fiind aplicate 259 sancțiuni, astfel: 42 de amenzi în valoare de 24.650 lei și 217 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

La acest sfârșit de săptămână au fost executate acțiuni specifice de asigurare a ordinii publice la cimitirele din aria de competență privind verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor de distanțare fizică.

Jandarmii montani Rodna, Piatra Fântânele și Colibița continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști dar și acțiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.