Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 31.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 30 august, pe raza județului nostru, 54 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 107 societăți comerciale și au fost legitimate 200 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 76 de autovehicule (10 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun).

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.390 de lei, 5 fiind avertismente scrise, aplicate unor persoane, pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 30 august, jandarmii au aplicat 7 de sancțiuni, astfel: 5 amenzi în valoare totală de 2.900 lei și 2 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind verificate un număr de 24 de locații. Totodată, au fost executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării sociale la lăcașurile de cult din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Biroul de presă