Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 30.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 29 august, pe raza județului nostru, 87 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști de la transporturi, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 136 societăți comerciale și au fost legitimate 289 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 136 de autovehicule (31 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun).

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.345 de lei. Dintre acestea, 5 sancțiuni, în valoare de 2500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020 (4 – unor persoane și 1 – unui operator economic). Totodată, au mai fost aplicate 6 sancțiuni, în valoare de 10.000 de lei, pentru abateri de natură economică și 4, în valoare de 400 lei, conform Legii nr. 61/1991, celelalte fiind pentru nereguli de altă natură.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 29 august, pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus, jandarmii au executat mai multe acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, fiind vizate magazinele, terasele, lăcașurile de cult și zonele de agrement.

În urma controalelor au fost aplicate 19 sancțiuni, astfel: 16 amenzi în valoare totală de 9.600 lei și 3 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, jandarmii montani au supravegheat traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării informarii și sprijinului acestora în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!