Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 28.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 27 august, pe raza județului nostru, 47 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare.

Prin acțiunile desfășurate de polițiști au fost verificate 122 de societăți comerciale și au fost legitimate 151 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 31 de autovehicule (20 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun).

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.565 de lei. Dintre acestea, 15 sancțiuni în valoare de 2500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020, 2 sancțiuni în valoare de 5000 de lei au fost aplicate pentru abateri de natură economică, celelalte fiind pentru nereguli de altă natură.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean raportează că, în cadrul acțiunilor lor de verificare a respectării măsurilor privind distanțarea socială, respectiv purtarea măștii de protecție, au controlat 40 de locații, fiind aplicate 4 sancțiuni în valoare de 1.600 lei.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!