Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 25.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării fizice și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 24 septembrie, pe raza județului nostru, 32 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 57 de societăți comerciale, au fost legitimate 130 de persoane și au fost verificate în trafic 56 de autovehicule, dintre care 8 mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1505 de lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul ultimelor 24 de ore, jandarmii au executat mai multe acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă: restaurante, cafenele, magazine și zone de agrement. Au fost aplicate 10 sancțiuni: 5 amenzi de 1200 lei și 5 avertismente scrise, fiind verificate un număr de 58 de locații.

Și jandarmii montani de la Rodna, Piatra Fântânele și Colibița execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență, privind respectarea măsurilor stabilite de către autorități, respectiv acțiuni de patrulare în zonele și pe traseele frecventate de turiști cu scopul informării și acordării sprijinului necesar la nevoie.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!