Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 24.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 23 septembrie, pe raza județului nostru, 51 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 100 de societăți comerciale, au fost legitimate 168 de persoane și au fost verificate în trafic 75 de autovehicule, dintre care 54 de mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.490 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 4228 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că pe parcursul zilei de ieri, 23 septembrie, jandarmii au continuat cu verificări executate în piețe, la terase, cafenele, restaurante și zone de agrement. Au fost verificate 51 de locații, fiind aplicate 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!