Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 24.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 23 august, pe raza județului nostru, 65 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare.

Au fost verificați peste 100 de operatori economici și localuri de alimentație publică și au fost legitimate peste 200 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 94 de autovehicule și mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de totală de 10.505 de lei, dintre care 4 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean raportează că, în cadrul acțiunilor lor, au verificat 38 de locații, fiind aplicate 6 sancțiuni: 3 amenzi în valoare de 1.300 lei, respectiv 3 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!