Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 23.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 22 august, pe raza județului nostru, 81 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare.

Astfel, au fost verificate Au fost verificate 113 societăți comerciale, majoritatea fiind localuri de alimentație publică, și au fost legitimate 267 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 97 de autovehicule și mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale în valoare de totală de 16.555 de lei. Din totalul acestora, 11 sancțiuni în valoare de 1800 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020, de către persoane fizice și operatori economici, 3 sancțiuni în valoare de 5500 de lei au fost aplicate pentru abateri de natură economică, celelalte fiind la Legea nr. 61/1991 și de altă natură.

Jandarmii raportează că ieri au verificat 65 locații, respectiv: terase, zone de agrement precum și spații comerciale, și au fost aplicate 7 amenzi în valoare de 3.050 lei și 6 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
De asemenea, jandarmii din cadrul Posturilor de Jandarmi Montani Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița, au patrulat pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării informării și sprijinului acestora în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență. Totodată, au fost executate și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, de către agenții economici și de către turiști.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!