Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 22.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării fizice și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 21 septembrie, pe raza județului nostru, 39 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 74 de societăți comerciale, au fost legitimate 112 persoane și au fost verificate în trafic 61 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2885 de lei. Dintre acestea, 5 au fost avertismente scrise, aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii nr. 55/2020.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul ultimelor 24 de ore, jandarmii au executat mai multe acțiuni punctuale pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus, cu verificări executate în magazine, restaurante, cafenele, mijloace de transport în comun și terase. Au fost verificate în total 29 de locații, fiind aplicate în context COVID-19 – 11 sancțiuni, astfel: 8 amenzi în valoare de 1.800 lei și 3 avertismente scrise.

Și jandarmii montani execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență privind respectarea măsurilor stabilite de către  autorități și acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!