Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 22.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 21 august, pe raza județului nostru, 41 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare.

Astfel, au fost verificate 116 societăți comerciale, majoritatea fiind localuri de alimentație publică, și au fost legitimate 200 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 64 de autovehicule, dintre care 17 mijloace de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 870 de lei pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020, abateri de natură economică și pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991. 11 persoane au primit avertismente scrise pentru că nu au respectat măsurile de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

Jandarmii raportează că ieri au verificat 42 de locații, respectiv: în piețe, în gări și autogări, zone de agrement precum și în magazine, fiind aplicate 8 sancțiuni. (5 amenzi în valoare de 1.800 lei și 3 avertismente scrise).

Jandarmii din cadrul Posturilor de Jandarmi Montani Rodna, Piatra Fântânele și Colibița, continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști dar și acțiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!