Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 21.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 20 septembrie, pe raza județului nostru, 60 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 110 societăți comerciale, au fost legitimate 201 persoane și au fost oprite în trafic, pentru control, 67 de autovehicule.

 Pentru neregulile constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3100 de lei, 16 dintre acestea, în valoare de 500 de lei, fiind  aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii nr. 55/2020.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că pe parcursul zilei de ieri, 20 septembrie, jandarmii au continuat cu verificări executate în cafenele, restaurante, lăcașuri de cult, terase și zone de agrement. A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 35 de locații, fiind aplicate 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Jandarmii montani de la Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști dar și acțiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!