Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 21.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 20 august, pe raza județului nostru, 38 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare.

Au fost verificate 86 de societăți comerciale și au fost legitimate 124 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 74 de autovehicule. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 20.000 de lei. Dintre acestea, 17 sancțiuni în valoare de 1500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020, 6 sancțiuni în valoare de 15.000 de lei au fost aplicate pentru abateri de natură economică, celelalte fiind pentru nereguli de altă natură.

Acțiunile punctuale ale jandarmilor din ultimele 24 de ore s-au desfășurat în 67 de locații, fiind aplicate 16 sancțiuni, respectiv: 7 amenzi în valoare de 2.300 lei și 9 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, jandarmii montani patrulează pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării informarii și sprijinului acestora în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!