Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 20.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării fizice și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 19 septembrie, pe raza județului nostru, 50 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 130 de societăți comerciale, au fost legitimate 166 de persoane și au fost oprite în trafic, pentru control,  de 53 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 22.435 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 500 de lei. Astfel, 13 sancțiuni, în valoare de 1000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020 și 9 sanctiuni, în valoare de 15.000 de lei, pentru abateri pe linie economică.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul ultimelor 24 de ore, jandarmii au executat mai multe acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă: magazine, terase, piețe și zone de agrement. Au fost aplicate 16 sancțiuni, astfel: 6 de amenzi în valoare totală de 1.800 lei și 10 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Astăzi, duminică, 20 septembrie a.c., au fost executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării sociale la lăcașurile de cult din aria de competență.

De asemenea, jandarmii montani au patrulat pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării informarii și sprijinului acestora în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență. Totodată, au fost executate și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, de către agenții economici și de către turiști.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!