Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 19.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 18 august, pe raza județului nostru, 60 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare.

au fost verificate 84 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate peste 138 de persoane și verificate 45 de autovehicule, dintre care 25 mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate cu ocazia controalelor, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.465 de lei (3 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală).

Acțiunile punctuale ale jandarmilor din ultimele 24 de ore s-au desfășurat în 33 de locații, fiind aplicate 4 sancțiuni în urma constatării neregulilor, respectiv: 2 amenzi în valoare de 1.000 lei și 2 de avertismente scrise.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel national în ultimele 24 de ore este îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!