Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 17.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 16 august, pe raza județului nostru, 75 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare.

Au fost verificate 144 de societăți comerciale, 119 dintre acestea fiind localuri de alimentație publică și au fost legitimate 201 persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 74 autovehicule, dintre care 23 de mijloace de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.855 de lei (7 dintre acestea pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020, 5 pentru nerespectarea legislației pe linie economică și 4 pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991, celelalte fiind pentru abateri de altă natură).

Acțiunile punctuale ale jandarmilor din ultimele 24 de ore, s-au desfășurat în 72 de locații, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 8 de amenzi în valoare totală de 1.400 lei și 7 avertismente scrise, pentru lipsa portului măștii de protecție cât și pentru alte încălcării ale legii 61 din 1991, în contextul îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național este îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!