Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 16.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 15 septembrie, pe raza județului nostru, 44 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 68 de societăți comerciale, au fost legitimate 114 persoane și au fost oprite în trafic, pentru control, 34 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1550 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 360 de lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 15 septembrie, jandarmii au continuat cu verificări executate în magazine, restaurante, cafenele, mijloace de transport în comun și terase. Au fost verificate în total 16 locații, fiind aplicate în context COVID-19 – 2 sancțiuni în valoare de 300 de lei și un avertisment scris.

Și jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița, execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență privind respectarea măsurilor stabilite de către autorități și acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!