Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 15.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 14 septembrie, pe raza județului nostru, 40 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 103 societăți comerciale, au fost legitimate 122 de persoane și au fost oprite în trafic, pentru control, 23 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.870 de lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 14 septembrie, jandarmii au continuat cu verificări executate în mijloacele de transport în comun, terase, restaurante, cafenele și magazine. A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 25 locații, fiind aplicate 10 sancțiuni, astfel: 6 amenzi în valoare de 650 lei, respectiv 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, odată cu începerea anului școlar sunt desfăşurate acţiuni specifice în vederea verificării măsurilor de distanțare fizică, de protecție individuală, a prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi infracţional, pentru protecția elevilor şi cadrelor didactice de la unitățile de învățământ arondate.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!