Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 15.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 14 august, pe raza județului nostru, 41 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare.

Astfel, au fost verificate 111 restaurante și terase și au fost legitimate 174 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 54 de autovehicule, dintre care 23 de mijloace de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 11 de sancțiuni contravenționale în valoare de 435 de lei, 2 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020

Jandarmii raportează că ieri au verificat 46 de locații și au aplicat 3 de amenzi în valoare totală de 600 lei și 9 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Astăzi, 15 august a.c., cu ocazia oficierii slujbelor religioase prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, jandarmii vor executate acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării sociale în zonele lăcașurilor de cult din aria de competență.

Jandarmii din cadrul Posturilor de Jandarmi Montani Rodna, Piatra Fântânele și Colibița, continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști dar și acțiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național este îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!