Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 14.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 13 septembrie, pe raza județului nostru, 59 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 153 de societăți comerciale, au fost legitimate 239 de persoane și au fost oprite în trafic, pentru control, 129 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8440 de lei. Dintre acestea, 4 au fost aplicate  pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 13 septembrie, jandarmii su continuat cu verificări executate în cafenele, restaurante, lăcașuri de cult, terase și zone de agrement. A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 43 de locații, fiind aplicate 15 sancțiuni, astfel: 6 amenzi în valoare de 1.600 lei, respectiv 9 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Tododată, în această dimineață, odată cu începerea anului școlar, au fost desfăşurate acţiuni specifice în vederea verificării măsurilor de distanțare fizică, de protecție individuală, a prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi infracţional, pentru protecția elevilor şi cadrelor didactice de la unitățile de învățământ arondate. Jandarmii au asigurat în prima zi de școală, măsurile de ordine publică la 19 instituții de învățământ, cu un efectiv de 65 de jandarmi.

Jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști dar și acțiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!