Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 14.08.2020

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Prevenirea răspândirii Coronavirusului este prioritatea autorităților! Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că în data de 13 august, pe raza județului nostru, 75 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat la acțiuni de verificare împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Au fost verificati 130 de operatori economici, 97 dintre aceștia fiind restaurante și terase. Au fost legitimate aproape 230 de persoane și au fost oprite în trafic, pentru control, 95 de autovehicule, dintre care 35 de mijloace de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4500 de lei. Din totalul acestora, 10 au fost aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020, 4 pentru fapte de natură economică, 4 conform Legii nr. 61/1991, celelalte fiind pentru abateri de altă natură.

Jandarmii raportează că ieri au verificat 53 de locații, fiind aplicate 17 sancțiuni, astfel: 8 amenzi în valoare de 2.700 de lei și 9 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Vă amintim că pe raza județului nostru este obligatorie purtarea măștii de către toți cetățenii cu vârsta peste 5 ani în zone precum: târguri, piețe, oboare, gări, autogări, peroane.

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național este îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!