Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 13.08.2020

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Prevenirea răspândirii Coronavirusului este prioritatea autorităților! Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că în data de 12 august, pe raza județului nostru, 54 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat la acțiuni de verificare împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Au fost verificate 110 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, majoritatea fiind restaurante și terase și au fost legitimate peste aproape 200 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 89 de autovehicule, dintre care 24 de mijloace de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 7000 de lei. Din totalul acestora, 10 au fost aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991, una pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020, celelalte fiind pentru abateri de altă natură.

Jandarmii raportează că ieri au verificat 53 de locații, fiind aplicate 16 sancțiuni, astfel: 4 amenzi în valoare de 1.600 lei, respectiv 12 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Vă amintim că pe raza județului nostru este obligatorie purtarea măștii de către toți cetățenii cu vârsta peste 5 ani în zone precum: târguri, piețe, oboare, gări, autogări, peroane.

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național este îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!