Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 12.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării fizice și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 11 septembrie, pe raza județului nostru, 43 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 67 de societăți comerciale, au fost legitimate 112 persoane și au fost oprite în trafic, pentru control, 29 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.015 de lei. Totodată, au mai fost aplicate 5 avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii nr. 55/2020.

Tot ieri, 11 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei de la Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive pe raza municipiului Bistrița, adresate, în special, pietonilor minori și conducătorilor auto.

Astfel, polițiștii au discutat cu parinții și copiii, le-au făcut recomandări în contextul începerii, luni, 14 septembrie, a noului an școlar, iar tema vizată a fost siguranța pe stradă, în calitate de pieton, conducator auto sau pasager în mașină.

De asemenea, polițiștii le-au reamintit faptul că este extrem de important să fie respectate normele de distanțare fizică pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov-2.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul ultimelor 24 de ore, jandarmii au desfășurat acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă.

A fost verificată respectarea măsurii privind purtarea măștii de protecție la 21 de obiective: piețe, cafenele, restaurante, zone de agrement, terase și magazine, fiind aplicate 12 sancțiuni (6 amenzi în valoare de 1400 lei și 6 avertismente scrise).

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor continua activităţile de verificare și în perioada următoare.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!