Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 12.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că în data de 11 august, pe raza județului nostru, 63 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat la acțiuni de verificare împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Au fost verificate 106 societăți comerciale și au fost legitimate 210 persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 81 de autovehicule, dintre care 12 mijloace de transport în comun. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 14.000 de lei, 14 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020, 5 au fost aplicate pentru abateri de natură economică, 3 pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991, restul fiind de altă natură.

Jandarmii raportează că ieri au aplicat 13 sancțiuni: 6 amenzi în valoare de 3.250 lei și 7 avertismente scrise.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Vă amintim că pe raza județului nostru este obligatorie purtarea măștii de către toți cetățenii cu vârsta peste 5 ani în zone precum: târguri, piețe, oboare, gări, autogări, peroane.

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național este îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!