Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 11.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 10 septembrie, pe raza județului nostru, 37 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 129 de societăți comerciale, au fost legitimate 167 de persoane și au fost oprite în trafic, pentru control, 57 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.195 de lei. Dintre acestea, 9 sancțiuni în valoare de 20500 de lei au fost aplicate pentru abateri de natură economică și 2, în valoare de 600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, în context COVID. Totodată, au mai fost aplicate 5 avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii nr. 55/2020.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 10 septembrie, jandarmii au continuat acțiunile punctuale pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus, cu verificări în restaurante, cafenele, zone de agrement și magazine.

Au fost aplicate 3 sancțiuni: 2 amenzi de 300 lei și un avertisment scris, fiind verificate un număr de 33 de locații.

Și jandarmii montani de la Rodna, Piatra Fântânele și Colibița execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență, privind respectarea măsurilor stabilite de către  autorități, respectiv acțiuni de patrulare în zonele și pe traseele frecventate de turiști.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!