Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 11.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 10 august, pe raza județului nostru, 44 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare.

În total au fost verificate 93 de societăți comerciale și au fost legitimate peste 150 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic 76 de autovehicule, dintre care 32 de mijloace de transport în comun.

Au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 6000 de lei, 10 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020 și Legii nr. 61/1991.

Jandarmii raportează că ieri au fost verificate 46 de locații, fiind aplicate 18 sancțiuni, din care 9 amenzi în valoare de 4.500 lei și 9 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național este îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!