Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 10.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 9 august, pe raza județului nostru, 91 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului la acțiuni de verificare.

Echipele mixte de control au acordat o atenție deosebită stațiunilor turistice și zonelor de agrement precum: Colibița,Tihuța, Figa. Astfel, s-a verificat dacă sunt luate măsurile de protecție necesare cu ocazia organizării unor evenimente publice, dar și dacă sunt respectate obligațiile impuse de către angajați și clienți.

În total au fost verificate 141 de societăți comerciale și au fost legitimate peste 240 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 103 autovehicule, dintre care 32 de mijloace de transport în comun.

Au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 22.500 de lei, 21 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020.

Jandarmii raportează că ieri au verificat 47 de locații, fiind aplicate 23 de sancțiuni, respectiv: 2 amenzi în valoare de 600 lei și 21 de avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost executate verificări la piața agroalimentară și oborul de animale din Prundu Bârgăului, iar în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie, au fost efectuate verificări la Piața Auto din localitatea Livezile.

Jandarmii montani Rodna, Piatra Fântânele și Colibița continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști dar și acțiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!
Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național este îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!