Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 09.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 8 septembrie, pe raza județului nostru, 43 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 72 de societăți comerciale, au fost legitimate 120 persoane și au fost oprite în trafic, pentru control, 42 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4590 de lei, dintre care 6 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020 și 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, în context COVID.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 8 septembrie, jandarmii au continuat acțiunile punctuale pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus, cu verificări executate în magazine, restaurante, cafenele și terase.  Au fost verificate în total 39 de locații, fiind aplicate în context COVID-19 – 6 sancțiuni, astfel: 2 amenzi în valoare de 400 de lei și 4 avertismente scrise.

Și jandarmii montani execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență privind respectarea măsurilor stabilite de către  autorități și acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!