Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 09.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 8 august, au participat 78 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Echipele mixte de control au acordat o atenție deosebită stațiunilor turistice și zonelor de agrement precum: Colibița,Tihuța, Figa. Astfel, s-a verificat dacă sunt luate măsurile de protecție necesare cu ocazia organizării unor evenimente publice, dar și dacă sunt respectate obligațiile impuse de către angajați și clienți.

În total au fost verificate 150 de societăți comerciale și au fost legitimate peste 330 de persoane, au fost oprite în trafic 121 de autovehicule, dintre care 30 de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 12.000 de lei, 8 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020.

Jandarmii raportează că ieri au fost aplicate 26 de sancțiuni, astfel: 13 amenzi în valoare totală de 1.900 lei și 13 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Astăzi, duminică, 08 august a.c., sunt executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării sociale la lăcașurile de cult din aria de competență. Sunt organizate de asemenea, controale la Complexul de agrement Băile Figa unde sunt verificate respectarea regulilor de protecție individuală si de distanțare socială. Totodată, este verificată și măsura privind numărul maxim admis de persoane în interiorul complexului de agrement. (3.500 persoane)

De asemenea, jandarmii montani patrulează pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării informarii și sprijinului acestora în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență. Totodată, au fost executate și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, de către agenții economici și de către turiști.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel national în ultimele 24 de ore este de 1345, un număr îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!