Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 08.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 7 septembrie, pe raza județului nostru, 44 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 83 de societăți comerciale, au fost legitimate 118 persoane și au fost oprite în trafic, pentru control, 42 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6015 de lei, dintre care 10 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020, 3 pentru fapte de natură economică și una pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, în context COVID.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 7 septembrie, au fost executate controale în mijloacele de transport în comun, la terase, restaurante, cafenele și magazine. A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 10 locații, fiind aplicate 4 sancțiuni, astfel: 2 amenzi în valoare de 600 lei, respectiv 2 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!