Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 08.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că, ieri, 7 august, au participat 55 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Echipele mixte de control au verificat felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor și dacă sunt respectate obligațiile impuse de către angajați și clienți, conducătorii unor mijloace de transport în comun și taximetre, dar și de către călători.

Astfel, au fost verificate 101 societăți comerciale și au fost legitimate 165 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 65 de autovehicule, dintre care 23 de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 3500 de lei, 3 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020.

Jandarmii raportează că ieri au fost verificate 75 de locații, fiind aplicate 11 sancțiuni, astfel: 5 amenzi în valoare de 2.200 de lei și 6 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Și jandarmii montani execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență privind respectarea măsurilor stabilite de către autorități și acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel national în ultimele 24 de ore este de 1345, un număr îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!