Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 06.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 5 septembrie, pe raza județului nostru, 61 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 122 societăți comerciale și au fost legitimate 208 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 91 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.630 de lei, dintre care 5 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020 și 1 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, în context COVID.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul ultimelor 24 de ore, jandarmii au executat mai multe acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă la magazine, restaurante, cafenele, terase, piețe și zone de agrement.

Au fost aplicate 16 sancțiuni, astfel: 8 amenzi în valoare totală de 2.800 lei și 8 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Astăzi, duminică, 6 septembrie a.c., sunt executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării fizice la lăcașurile de cult din aria de competență.

De asemenea, jandarmii montani patrulează pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării informarii și sprijinului acestora în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență. Totodată, au fost executate și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, de către agenții economici și de către turiști.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!