Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 05.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 4 septembrie, pe raza județului nostru, 41 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 103 societăți comerciale și au fost legitimate 148 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 76 de mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7515 de lei, dintre care 5 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020 și 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, în context COVID.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 4 septembrie, jandarmii au desfășurat acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă.

A fost verificată respectarea măsurii privind purtarea măștii de protecție în piețe, mijloace de transport în comun, cafenele, restaurante, terase și magazine, fiind aplicate 10 sancțiuni (3 amenzi în valoare de 1700 lei și 7 avertismente scrise).

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!