Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 04.08.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud raportează că, la cele 5 acțiuni punctuale, organizate și desfășurate ieri, 3 august a.c., au participat 45 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Aceștia au verificat 139 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate și au fost legitimate peste 150 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 65 de autovehicule, dintre care 22 de mijloace de transport în comun. Au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 1200 de lei, dintre care opt pentru nerespectarea Legii 55/2020, celelalte fiind pentru abateri de altă natură. Totodată, ca măsură complementară, a fost retras un certificat de înmatriculare.

Jandarmii raportează că ieri au verificat 27 de locații, fiind aplicate 11 sancțiuni, astfel: 4 amenzi în valoare de 1.600 lei, respectiv 7 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel național în ultimele 24 de ore este de 1232, un număr îngrijorător, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!