Comunicat de presă – Acțiunile forțelor de ordine – 03.09.2020

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 2 septembrie, pe raza județului nostru, 46 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 96 de societăți comerciale și au fost legitimate 139 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 37 de mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 31 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.190 de lei. Scopul acțiunilor îl reprezintă  conștientizarea importanței  respectării în continuare a măsurilor dispuse la nivel național și  județean  prin decizii ale CJSU pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că, pe parcursul zilei de ieri, 2 septembrie, au continuat verificările executate în piețe, la terase, magazine și zone de agrement. Au fost aplicate un număr de 33 sancțiuni, astfel: 23 de amenzi în valoare de 16.400 lei, respectiv 10 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Dintre acestea, un număr de 18 sancțiuni în valoare totală de 12.500 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordinului comun nr. 1484 din 28 august 2020, privind stabilirea unor măsuri de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale și a hotărârii Guvernului nr. 668 din 14 august 2020, pentru nerespectarea măsurii privind purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura de către toți participanții la evenimente/întruniri.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!